Potpisan ugovor o gradnji vodocrpilišta „Žeravinec“

U općini Pisarovina počinje gradnja vodocrpilišta „Žeravicec“, kapaciteta između 15 i 18 litara vode u sekundi. 

Investitor gradnje je komunalna tvrtka Vode Pisarovina, investicija je teška 7,5 milijuna kuna, a najveći dio sredstva, 90 posto, osigurale su Hrvatske vode. Preostalih 10 posto osigurala je Općina Pisarovina. 

Ugovor o gradnji potpisali su Mario Strižak, direktor Voda Pisarovina, te predstavnici izvođača radova Željko Ilijanić (Aquaterm d.o.o.) i Milan Vuković (3M d.o.o.). Radovi trebaju biti izvedeni u roku osam mjeseci, a uz gradnju vodocrpilišta obuhvaćaju i gradnju 2700 metara spojnoga cjevovoda. 

„Novo vodocrpilište će, prije svega, značiti dodatnu sigurnost u opskrbi pitkom vodom. Kapaciteti dva postojeća vodocrpilišta, od četiri i osam litara u sekundi, nisu dostatni, posebno ne u ljetnim mjesecima. Naravno, novo vodocrpilište gradimo i zbog potreba u našoj gospodarskoj zoni“, uvodno je rekao Tomo Kovačić, načelnik Pisarovine. Na području ove općine dosad je sagrađeno oko 135 kilometara cjevovoda - magistralnih i sekundarnih. „Izgradnjom ovoga crpilišta i spojnoga cjevovoda dugoročnije ćemo zadovoljiti naše potrebe za pitkom vodom“, dodao je načelnik Kovačić. 

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, rekavši da se gradnja financira iz sredstava namijenjenih dodatnom ulaganju u vodno-komunalni sektor u Republici Hrvatskoj, koja ukupno iznose 2 milijarde kuna. „Investicija u Pisarovini više je nego opravdana, i zbog podizanja razine usluge stanovništvu i zbog gospodarskog razvoja“, rekao je Plišić.