Naslovnica > Proizvodi > Pješčana filtracija

Pješčana filtracija

ŠTO JE PJEŠČANA FILTRACIJA?

Pješčana filtracija koristi se za uklanjanje suspendiranih tvari, kao i plutajućih i topljivih čestica.

GDJE SE KORISTI PJEŠČANA FILTRACIJA?

Pješčanu filtraciju pronaći ćete u nekoliko primjena, na primjer u starim zgradama sa starim sustavima cjevovoda, bazenima ili u sustavima pročišćavanja otpadnih voda.

Za  tehnologiju membranske filtracije ovo je izvrstan predfilter. Pješčani filter se ne koristi za uklanjanje bakterija i virusa, za otklanjanje istih koristimo se membranskim tehnologijama.

KAKO RADI PJEŠČANA FILTRACIJA?

Pješčana filtracija je postupak u kojem se obrada vode ostvaruje prolaskom vode kroz slojeve pijeska. Na taj način zarobljavamo čestice koje su prisutne u vodi. Pješčani filter može biti u raznim izvedbama te filtracija može biti potpomognuta drugim fizikalnim / biološkim procesima koji se također odvijaju u pješčanom filtru te slijedom toga iz vode uklanjaju različite tvari (uklanjanje željeza, uklanjanje mangana, uklanjanje amonijaka).

Pješčana filtracija često se koristi u obradi podzemnih voda za uklanjanje otopljenog željeza. Željezo i mangan u podzemnoj vodi oksidiraju, a nastale čestice zarobljavaju se u pješčanom filteru. Nakon određenog vremenskog razdoblja, filter je zasićen česticama i mora se očistiti kako bi se omogućio nastavak normalnog rada. Čišćenje filtera vrši se ispiranjem s pomoću zraka i / ili vode.

GALERIJA

3M

Školska 60
Gornje Podotočje
10 410 Velika Gorica

Tel. + 385 1 6233 488

Fax. + 385 1 6233 487
info@3-m.hr 

NEWSLETTER

Primjeren pojedinoj industriji, naš newsletter sadrži zanimljive informacije za korisnike, novosti iz branše te praktične savjete za klijente i projektante.

Imate li problema s kvalitetom vode u domaćinstvu?

Imamo rješenje za Vas!