Naslovnica > Proizvodi > Pješčana filtracija

Pješčana filtracija

ŠTO JE PJEŠČANA FILTRACIJA?

Pješčana filtracija koristi se za uklanjanje suspendiranih tvari te plutajućih i topivih čestica.

 

GDJE SE PRIMJENJUJE PJEŠČANA FILTRACIJA?

Pješčanu filtraciju pronaći ćete u nekoliko primjena, naprimjer u starim zgradama sa starim sustavima cjevovoda, bazenima ili u sustavima pročišćavanja otpadnih voda.

 

Za  tehnologiju membranske filtracije ovo je izvrstan predfilter. Pješčani filter ne koristi se za odstranjivanje bakterija i virusa, u tu se svrhu služimo membranskim tehnologijama.

 

NA KOJEM PRINCIPU RADI PJEŠČANA FILTRACIJA?

Pješčana filtracija postupak je u kojem se obrada vode ostvaruje prolaskom vode kroz slojeve pijeska. Na taj se način zarobljavaju čestice prisutne u vodi. Pješčani filtar može biti u raznim izvedbama, a filtracija može biti potpomognuta drugim fizikalnim/biološkim procesima koji se također odvijaju u pješčanom filtru te slijedom toga iz vode odstranjuju različite tvari (poput željeza, mangana, amonijaka).

 

Pješčana filtracija često se koristi u obradi podzemnih voda za uklanjanje otopljenog željeza. Željezo i mangan u podzemnim vodama oksidiraju, a nastale čestice zarobljavaju se u pješčanom filtru. Nakon određenog vremenskog razdoblja, filtar je zasićen česticama, pa ga se mora očistiti kako bi se omogućio nastavak normalnog rada. Čišćenje filtra vrši se ispiranjem pomoću zraka i/ili vode.

 

GALERIJA

Imate li problema s kvalitetom vode u domaćinstvu?

Imamo rješenje za Vas!