Naslovnica > Obilježavanje 30 godina predanog rada tvrtke 3M

Obilježavanje 30 godina predanog rada tvrtke 3M

Izuzetno smo ponosni jer ove godine obilježavamo 30 godina rada i postojanja naše tvrtke!

Punih 30 godina, pod vodstvom naših osnivača, neumornim i predanim radom promičemo ugled struke, brinemo o kvalitetnom i stručnom usavršavanju naših djelatnika, uvijek usmjereni na podizanju usluga rada s korisnicima, doprinosimo i služimo općoj dobrobiti lokalne zajednice.

Iza nas je 30 godina uspješnog poslovanja tvrtke, tijekom kojih smo rasli kao pojedinci i kao kolektiv, odupirali se izazovima tržišta, nestabilnostima koje svako vrijeme sa sobom donosi i hrabro kročili u nove izazove.

Naš je uspjeh zasnovan na viziji naših osnivača, zajedničkoj i velikoj upornosti i htjenju.

Oni se  međusobno isprepleću u neprestanom prikupljanju znanja, vještina i iskustava, pružajući usluge održivih, inovativnih i učinkovitih rješenja iz područja obrade voda.

Uspjeh naše tvrtke započinje njezinim osnivanjem u ožujku 1991. godine u Novom Čiču kod Velike Gorice kada su osnivači Dana i Milan Vuković nakon desetogodišnjeg iskustva rada u obrtničkoj radionici odlučili krenuti u novom smjeru i povesti tvrtku u neizvjesne poduzetničke izazove.

Skromne početke prvih godina obilježio je rad u malom uredu obiteljske kuće s čestim putovanjima osobnim automobilom jedinog uposlenog djelatnika.

Iako u skromnim uvjetima rada, entuzijazma nije nedostajalo pa će tvrtka idućih nekoliko godina intenzivno raditi na prodaji, ugradnji i servisu dozirne i mjerno regulacijske tehnike tvrtke ProMinent.

U jeku domovinskog rata, zbog specifičnosti situacije oko opskrbe, a  posebice dezinfekcije pitke vode, tvrtka se odvažuje na uvođenje tehnološkog noviteta -1992. godine ugrađen je prvi uređaj za dezinfekciju vode na bazi klordioksida u Vodovodu Garešnica. Potom su 1993. i 1994. ugrađeni uređaji u vodovodima Zagreb (Oporovec), Rijeka (Bakar), a nakon Oluje 1995. godine, uz donirane uređaje teško stradalim područjima, započinje ugradnja i korištenje klordioksid uređaja u brojnim vodovodima.

Danas je broj ugrađenih i radno aktivnih klordioksid uređaja u Hrvatskoj preko 170, što tvrtku čini regionalnom predvodnikom u ovoj tehnici i stavlja uz bok velikim i razvijenim zemljama zapadne Europe.

1998. godina obilježila je početak prve proizvodnje u našoj tvrtki – proizvodnja uređaja i sustava za omekšavanje vode (omekšivači). Ovaj široko primjenjiv i sveprisutan proizvod, kako će vrijeme pokazati, postat će nezaobilazan dio svakog tehnološkog sustava u pripremi i obradi voda.

Nastavljajući niz dezinfekcijskih tehnologija, u kojima je 3M do današnjih dana lider na lokalnom tržištu, 2001. godine ugrađuje se najveći sustav za dezinfekciju pitke vode UV tehnologije u vodovodu Buzet kapaciteta 330 l/s.

Desetogodišnjicu rada tvrtka će proslaviti kao stabilna, s rastućim ugledom i jasnim opredjeljenjem za uvođenjem novih trendova i tehnologija u djelatnosti obrade voda.

Iste godine u novosagrađenom prostoru u Novom Čiču, u 250 kvadratnih metara uredskog i skladišnog prostora, smjestilo se devet uposlenika različitih struka, koji obavljaju inženjerske, serviserske i administrativne poslove.

Opremu i usluge sada koriste brojne tvrtke i uslužne djelatnosti poput vodovoda, farmaceutske, prehrambene, drvne, kemijske, pivarske industrije, proizvodnje i obrade papira, stakla, duhana, keramike, te energetska, turistička i hotelska djelatnost.

Prisutnost na razgranatom tržištu djelatnosti postavlja nove zahtjeve i izazove pa smo 2003. zakoračili u još jedan tehnološki novitet – membransku tehnologiju reverzne osmoze.

Prvi sustavi reverzne osmoze ugrađeni su u pogonima prehrambene i industrije pića -zagrebačke tvrtke Badel i Bobita Čitluk, a potom u Danica Podravka, Dukat-u, itd.

Pet godina kasnije, 2008. godine, započinjemo samostalnu proizvodnju sustava reverzne osmoze što rezultira brojnim značajnim referencama ugrađenih uređaja: Pliva, INA, Podravka, itd.

2009. godine za petrokemijsku industriju i pogone DIOKI d.d. Zagreb proizveden je i ugrađen sustav reverzne osmoze najvećeg kapaciteta na području RH, a tada i regionalno, kapaciteta 150 m3/h.

Razvojem turističko-hotelijerske grane u Hrvatskoj, ova tehnologija postaje potrebita za opskrbu otočkih i svih područja koja imaju prirodni nedostatak pitke vode ili otežanu opskrbu u mjesecima turističke sezone. Tako smo 2010. ugradili prvi sustav za desalinizaciju pitke vode na otoku Krku. Slijede brojni mali vodovodi, hoteli i kampovi na otocima i priobalju od Istre preko Kvarnera i središnje Dalmacije pa sve do Dubrovnika.

Danas su sustavi za desalinizaciju pitke vode gotovo nezaobilazan dio svakog većeg i modernijeg turističkog resorta koji na taj način osigurava opskrbu kvalitetnom pitkom vodom.

Iste te 2010. godine selimo se u novoizgrađenu poslovnu zgradu sa 1100m2 proizvodno-skladišnog prostora i 500m2 uredskog prostora s tada dvadeset i jednim uposlenim.

2011. godine, naša je tvrtka živahni “dvadesetogodišnjak”, s dinamičnim tržišnim poslovanjem i stečenim ugledom u projektiranju, proizvodnji, ugradnji i održavanju  opreme i sustava za  tretman voda.

Dinamično poslovno okruženje i otvaranje europskih tržišta donose nove prilike, a kupci traže inovativna, pouzdana i moderna rješenja. Snažno se kreće u uvođenje novih tehnologija, raznolikost proizvoda  i rast proizvodnih kapaciteta.

Te smo godine svladali i tehnologiju membranske ultrafiltracije, a prve uređaje postavili smo na lokaciji Strmac kod Nove Gradiške za potrebe bolnice Sv. Rafael.

2012. godine, u jeku turističke sezone, zbog proglašene elementarne nepogode suše za područje Istre i nemogućnosti dostatne opskrbe pitkom vodom južnog dijela poluotoka, a posebice grada Pule, prihvaćamo izazov: u najbržem roku stavljamo u pogon stare bunare u okolici grada i ugrađujemo postrojenja za ultrafiltraciju vode.

Nekoliko godina kasnije, 2014. proizveli smo i ugradili najveće postrojenje za ultafiltraciju vode u vodovodu Senj, kapaciteta 400 m3/h.

Postavljeni temelji poslovanja sada se već zasnivaju na dugogodišnjoj tradiciji i raznovrsnosti usluga koja je sačuvana sve do danas.

Kao i svaka uspješna tvrtka i naša se vremenom organizacijski oblikovala i nadograđivala, a danas čini homogeni sustav odjela razvoja, proizvodnje, prodaje, administracije i post prodajne podrške.

Ostvarili smo brojne zahtjevne projekte koji uključuju kombinacije raznih tehnologija i kompleksna inženjerska znanja iz područja strojarstva, tehnološkog dizajna, elektronike i automatizacije.

Iza nas su i brojna uspješna izlaganja i predavanja na seminarima, konferencijama i skupovima iz sektora voda i energetike (Hrvatska, Makedonija. BiH, Srbija) te brojni pisani radovi kojima se educira struka i budući kupci, promiču inovativna rješenja, predlažu poboljšanja i unapređenja koja su u korak s vremenom, načinom života i zahtjevima za očuvanjem okoliša i vodnog resursa.

Danas, 30 godina po osnivanju, naši su osnivači u zasluženoj mirovini.

Ali priča ide dalje.

Snaga naše tvrtke u njezinom je imenu, potencijal u njezinom iskustvu, a bogatstvo u 25 zaposlenika od kojih su mnogi s preko deset, dvadeset i više godina rada.

Zahvaljujemo se svima na vjernosti i doprinosu koju su ugradili u ovu tvrtku.

Zajedno smo ju učinili pouzdanim partnerom, prepoznatljivog imidža na domaćem i regionalnom tržištu.

I dalje se razvijamo, pratimo trendove i inovacije koje će u budućnosti donijeti boljitak, kako za tvrtku, tako i za naše kupce koji prepoznaju, a i nastavit će prepoznavati proizvode i usluge vrhunske kvalitete.

VIDEO

  1991.

  Osnivanje tvrtke 3M

  Sjedište tvrtke u obiteljskoj kući

  0
  broj zaposlenika
  1991.
  1992.

  Ugradnja prvog sistema dezinfekcije klordioksidom u Hrvatskoj

  Komunalno Garešnica

  1992.
  1994.

  Ugrađen prvi sustav dezinfekcije klordioksidom u vodovodu Rijeka

  2021. godine u Vodovodu Rijeka dezinfekciju pitke vode vršimo sa

  0
  uređaja
  1994.
  1996.

  Početak prodaje i ugradnje prvih uređaja za omekšavanje vode

  2021. godine 3M uređaji za omekšavanje vode dnevno obrade

  0 m3
  vode
  1996.
  2001.

  Ugradnja prvog sustava za demineralizaciju vode membranskom tehnologijom (reverzna Osmoza)

  u tvornici jakih alkoholnih pića u Zagrebu
  (Badel 1862)

  0
  broj zaposlenika
  2001.
  2003.

  3M započinje proizvodnju omekšivača vode

  2021. godine 3M na godišnjoj razini proizvede

  0
  uređaja za omekšavanje vode
  2003.
  2004.

  3M sudjeluje u izgradnji kapitalnih projekata za grad Zagreb

  Izvođenje sustava kemijske pripreme vode za kompleks bazena Utrine

  2004.
  2008.

  3M započinje proizvodnju sustava za demineralizaciju vode membranskom tehnologijom (reverzna osmoza)

  2008.
  2010.

  3M seli u novoizgrađenu poslovnu zgradu

  0 m2
  2010.
  2011.

  3M započinje proizvodnju sustava ultrafiltracije vode

  zamjena konvencionalnog sustava pješčane filtracije u Strmcu

  2011.
  2012.

  3M ugrađuje prvi sustav dezinfekcije klorom proizvedenim iz soli metodom elektrolize

  Vodovod Gospić (Aleksinica)

  2012.
  2014.

  3M ugrađuje sustav ultrafiltracije u Vodovod Hrvatsko primorje – južni ogranak

  u tom trenutku najveći ultrafiltracijski sustav u ovom dijelu Europe

  0 l/s
  kapacitet
  2014.
  2016.

  3M ugrađuje sustav za uklanjanje željeza, mangana i amonijaka u Vodovod Pisarovina

  0 l/s
  kapacitet

  3M na godišnjoj razini obradi sustavom ultrafiltracije

  0 m3
  vode
  2016.
  2018.

  3M na godišnjoj razini proizvede sustavom reverzne osmoze

  0 m3
  vode
  0
  broj zaposlenika
  2018.
  2020.

  3M desalinizacijiski sustavi proizvedu dnevno

  0 m3
  vode
  2020.
  2021.

  Slavimo

  0 .
  rođendan
  2021.

  3M

  Školska 60
  Gornje Podotočje
  10 410 Velika Gorica

  Tel. + 385 1 6233 488

  Fax. + 385 1 6233 487
  info@3-m.hr 

  NEWSLETTER

  Primjeren pojedinoj industriji, naš newsletter sadrži zanimljive informacije za korisnike, novosti iz branše te praktične savjete za klijente i projektante.

  Imate li problema s kvalitetom vode u domaćinstvu?

  Imamo rješenje za Vas!