Naslovnica > Proizvodi > Omekšavači vode

Omekšavači vode

Različita koncentracija kalcijevih i magnezijevih iona određuje i različitu tvrdoću vode koja se mjeri u stupnjevima tvrdoće. Kvaliteta vode opada što je stupanj tvrdoće veći.

 

Klasifikacija vode prema tvrdoći Tvrdoća vode u tzv. njemačkim stupnjevima dH
Meka voda <4odH
Lagano tvrda 4o-11odH
Tvrda voda 11o– 170dH
Jako tvrda >17odH

 

Omekšivači vode su uređaji koji rade na principu ionske izmjene: u reverzibilnom kemijskom procesu ioni kalcija i magnezija koji uzrokuju tvrdoću vode zamjenjuju se ionima natrija koji vodi daju funkcionalni karakter omekšane vode. Po zasićenju, masa se obnavlja postupkom regeneracije pomoću otopine kuhinjske soli.

Kada i zašto trebamo omekšanu vodu?

Omekšana voda znatno utječe na trajnost i učinkovitost industrijske opreme i uređaja u domaćinstvu. Zaštita kotlova, sanitarija, bojlera, perilica, cjevovoda i slično od nastajanja kamenca produljuje radni vijek opreme i uređaja, omogućava pouzdan rad i bitno smanjuje troškove održavanja.

Praktični primjeri korištenja omekšane vode:

  • Kod pranja odjeće smanjuje potrebu za deterdžentima i do 40%!

Nema potrebe za korištenjem omekšivača, a odjeća zadržava postojanost materijala i boju.

  • Nakon pranja posuđe, čaše i radni prostor kuhinje zadržavaju sjaj, bez mutnih kapljica
  • Prilikom kuhanja obroci su ukusniji, a topli napici poput kave i čaja aromatičniji
  • Nakon kupanja, tuširanja ili brijanja nema iritacije niti peckanja kože
  • Sanitarije kupaonica su čiste, bez naslaga kamenca

Imate li problema s kvalitetom vode u domaćinstvu?

Imamo rješenje za Vas!